Visar 1–32 av 574 resultat

Pris

Färg

Material

Storlek

En gångmatta till det avlånga utrymmet

Gångmattor är anpassade efter långsmala utrymmen. I en hall passar till exempel en gångmatta bra att rulla ut, men även i andra rum kan en gångmatta bli en fin inredningsdetalj. Det är inte ovanligt att se gångmattor i kök, vardagsrum och arbetsrum. På Mattadirekt.se finns ett stort utbud av gångmattor. Här finns gångmattor i olika storlekar, material och färger så att du enkelt kan hitta en matta som passar bra hemma hos dig. Du beställer tryggt och säkert online, alltid till bra priser och med snabba leveranser. Välkommen till Mattadirekt.se!

-54%
REA
Rek.pris: 279 kr Ditt pris: 169 kr
-55%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-55%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-71%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 189 kr
-71%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 189 kr
-67%
REA
Rek.pris: 295 kr Ditt pris: 169 kr
-73%
REA
-66%
REA
Rek.pris: 559 kr Ditt pris: 199 kr
-69%
REA
-54%
REA
Rek.pris: 279 kr Ditt pris: 169 kr
-67%
REA
-55%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-54%
REA
Rek.pris: 279 kr Ditt pris: 169 kr
-55%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-64%
REA
-67%
REA
-71%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 189 kr
-70%
REA
-53%
REA
Slut i lager
Rek.pris: 425 kr Ditt pris: 279 kr
-64%
REA
-66%
REA
Rek.pris: 449 kr Ditt pris: 179 kr
-61%
REA
Rek.pris: 395 kr Ditt pris: 159 kr
-61%
REA
Rek.pris: 329 kr Ditt pris: 129 kr
-67%
REA
-66%
REA
Rek.pris: 449 kr Ditt pris: 269 kr
-56%
REA
Rek.pris: 299 kr Ditt pris: 179 kr
-61%
REA
Rek.pris: 329 kr Ditt pris: 129 kr
-71%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 189 kr
-73%
REA
-72%
REA
Rek.pris: 355 kr Ditt pris: 99 kr
-64%
REA
-67%
REA

Längd och bredd på gångmattan

Letar du efter en gångmatta ska du börja med att mäta upp utrymmet. Hur stor matta behöver du? Gångmattor finns i många olika längder och bredder. Ska mattan ligga i en avlång hall kanske du behöver en gångmatta som är 3 meter lång eller till och med 4 meter lång. Självklart finns det också kortare gångmattor. Glöm inte att mäta utrymmets bredd också. En vanlig bredd på en gångmatta är 80 centimeter, men det finns både smalare och bredare varianter.

Vilket material ska gångmattan vara tillverkad av?

Gångmattor finns också i många olika material. Anpassa helt enkelt materialet i mattan efter rummet. I hallen och i köket där det ofta är en del spring och rörelse kan du till exempel välja en tålig och slitstark sisal- eller ullmatta eller en billig plastmatta. En plastmatta är enkel att torka av och hålla ren. I köket passar också en bomullsmatta eller en trasmatta bra. Det är normalt mattor som går utmärkt att tvätta i maskin. I en hall med många dörrar är det också bra att välja en tunn matta. Är mattan för tjock kan det bli svårt att öppna och stänga dörrarna i hallen. I vardagsrummet och i sovrummet däremot kan du med fördel välja en mjuk och skön gångmatta. I de rummen vill vi gärna få till en ombonad och mysig känsla. En gångmatta i ett vardagsrum kan du till exempel placera framför en fönsterrad och i sovrummet passar det perfekt att lägga gångmattor längs sängen. Det blir mysigt för frusna fötter!

Gångmattor i olika färger och mönster

Gångmattor kommer i en mängd olika färger och mönster. Fundera över vilka övriga färger som finns i rummet och välj sedan en gångmatta som antingen smälter in eller som blir en härlig färgklick. En beige eller grå gångmatta är till exempel en matta som passar tillsammans med många andra färger och som enkelt kan kombineras med olika inredningsstilar. Vill du ha en matta som syns och tar plats i rummet kan du istället välja en matta med ett orientaliskt mönster, en matta med rutor eller en matta i många olika färger. Låt din inredningsstil styra valet av mattan. Här finns gångmattor som passar med en klassisk inredningsstil, men också mattor med en bohemisk, lyxig eller lantlig stil.

Billiga gångmattor enkelt och smidigt online

På Mattadirekt.se finns alltså gångmattor i olika material, storlekar, färger och mönster. Använd gärna våra olika sökfunktioner för att snabbt få förslag på mattor som passar perfekt hemma hos dig. När du har bestämt vilken gångmatta du vill ha beställer du den tryggt och säkert online. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. På Mattadirekt.se får du också fri frakt och fri retur på ditt köp.

Vanliga frågor om Gångmattor

Vad är en gångmatta?

En gångmatta är en lång och smal matta designad för att placeras i korridorer, hallar eller andra långa smala utrymmen. Dessa mattor är praktiska för att skydda golven på högtrafikerade områden och för att ge värme och komfort under fötterna.

I vilka material tillverkas gångmattor vanligtvis?

Gångmattor tillverkas vanligtvis i en mängd olika material, inklusive ull, syntetiska fibrer som polypropen och nylon, bomull och blandningar. Valet av material beror på önskad hållbarhet, känsla, och underhållsnivå.

Hur mäter man utrymmet för en gångmatta?

För att mäta utrymmet för en gångmatta, använd ett måttband för att mäta längden och bredden på området där mattan ska placeras.

Lämna cirka 10-20 cm utrymme från väggarna på båda sidor för att skapa en välbalanserad look. Överväg även dörröppningar och möbler i närheten för att säkerställa att mattan passar väl.

Hur skiljer sig en gångmatta från en vanlig matta?

En gångmatta skiljer sig från en vanlig matta genom sin form och storlek.

Gångmattor är oftast längre och smalare, designade för att passa i korridorer och hallar, medan vanliga mattor kan vara bredare och kvadratiska eller rektangulära för att passa i olika utrymmen som vardagsrum eller sovrum.

Vilka bredder finns tillgängliga för gångmattor?

Gångmattor finns tillgängliga i en rad olika bredder för att passa olika utrymmen.

Vanliga bredder inkluderar 60 cm, 80 cm, och 100 cm, men det finns även smalare och bredare alternativ beroende på tillverkare och design.

Kan man ha matta i en hall?

Ja, en matta i hallen är inte bara funktionell för att hålla smuts och fukt borta från hemmets övriga utrymmen, men den kan också vara en stilfull inredningsdetalj som välkomnar både boende och besökare. Gångmattor är speciellt lämpliga för hallar på grund av deras långa och smala form.

Hur förhindrar man att en gångmatta glider?

För att förhindra att en gångmatta glider kan du använda halkskydd under mattan, särskilda mattunderlägg, dubbelhäftande mattband eller hörnclips. Dessa lösningar ökar friktionen mellan mattan och golvet, vilket bidrar till ökad säkerhet och stabilitet.

Kan gångmattor bidra till ljudisolering?

Ja, gångmattor kan bidra till ljuddämpning genom att absorbera ljudvågor, vilket kan minska eko och fotstegsljud i korridorer och andra hårda ytor. Tjockare mattor eller de med ett tjockt underlägg erbjuder bäst ljudisolering.

Kan gångmattor användas utomhus?

Vissa gångmattor är designade för utomhusbruk och tillverkas av material som tål väder och vind, såsom polypropen eller andra syntetiska fibrer.

Det är viktigt att välja en utomhusanpassad matta om den ska placeras i ett område som utsätts för regn, solsken eller andra utomhuselement.

Finns det allergivänliga gångmattor?

Ja, allergivänliga gångmattor finns och är ofta tillverkade av syntetiska material som polypropen eller nylon, vilka inte samlar på sig allergener lika lätt som naturfibrer. De kan också behandlas för att motstå dammkvalster och mögel, vilket gör dem lämpliga för allergiker.

Kan man tvätta Gångmattor?

Många gångmattor kan tvättas. Vissa mattor kan kräva handtvätt eller maskintvätt på ett skonsamt program, medan andra bör rengöras professionellt, särskilt om de är gjorda av naturmaterial.

OBS! Kontrollera alltid skötselinstruktionerna för din specifika matta.