Visar 1–32 av 160 resultat

Pris

Färg

Material

Storlek

Handvävda ullmattor

Ull är ett otroligt naturmaterial som är smutsavvisande vilket gör ullmattor mycket lättskötta. Tack vare att ull är porös så har en ullmatta fantastiskt bra förmåga att suga åt luftfuktighet och blir därför inte statiskt laddad.

Förutom detta så har ull även en naturlig spänst som gör den följsam, vilket är förklaringen till varför det inte blir några märken efter möbler i mattan.

-67%
REA
Rek.pris: 295 kr Ditt pris: 169 kr
-73%
REA
Rek.pris: 699 kr Ditt pris: 195 kr
-67%
REA
Rek.pris: 295 kr Ditt pris: 169 kr
-67%
REA
Rek.pris: 295 kr Ditt pris: 169 kr
-72%
REA
Rek.pris: 295 kr Ditt pris: 169 kr
-73%
REA
Rek.pris: 699 kr Ditt pris: 195 kr
-73%
REA
Rek.pris: 699 kr Ditt pris: 195 kr
-67%
REA
Rek.pris: 639 kr Ditt pris: 249 kr
-67%
REA
Rek.pris: 295 kr Ditt pris: 179 kr
-73%
REA
Rek.pris: 995 kr Ditt pris: 349 kr
-67%
REA
-67%
REA
-67%
REA
Rek.pris: 639 kr Ditt pris: 249 kr
-73%
REA
-67%
REA
Rek.pris: 619 kr Ditt pris: 299 kr
-73%
REA
Rek.pris: 995 kr Ditt pris: 349 kr
-53%
REA
Rek.pris: 559 kr Ditt pris: 269 kr
-66%
REA
Rek.pris: 510 kr Ditt pris: 199 kr
-66%
REA
Rek.pris: 559 kr Ditt pris: 269 kr
-73%
REA
Rek.pris: 699 kr Ditt pris: 195 kr
-67%
REA
Rek.pris: 619 kr Ditt pris: 299 kr
-73%
REA
-73%
REA
-66%
REA
Rek.pris: 510 kr Ditt pris: 199 kr
-73%
REA
-59%
REA
Rek.pris: 559 kr Ditt pris: 269 kr
-73%
REA
Rek.pris: 699 kr Ditt pris: 195 kr
-67%
REA
Rek.pris: 639 kr Ditt pris: 249 kr
-63%
REA
Slut i lager
Rek.pris: 295 kr Ditt pris: 169 kr
-63%
REA
Rek.pris: 510 kr Ditt pris: 219 kr
-61%
REA
Rek.pris: 509 kr Ditt pris: 199 kr
-66%
REA

Köp din ullmatta hos oss!

Ullmattan är ett klassiskt inredningsval som passar in i de allra flesta miljöer. På Mattadirekt.se har vi ett brett sortiment så att det alltid ska finnas något som passar dig. Här hittar du ullmattor till låga priser, vi köper direkt från producent och utan mellanhänder. Därför kan vi hålla lägre priser jämfört med många andra i marknaden. Våra mattor har fantastisk kvalitet som fungerar i hemmets alla rum. Vi erbjuder snabba leveranser och ett stort urval som du kan välja mellan. Vi ser alltid till att du kan hitta de senaste trenderna inom färg och form. Vi har lång erfarenhet av mattor och levererar alltid mattor av högsta kvalité!

Ullmattor tillverkade av naturliga fiber

Ullmattor i naturfiber gör ditt hem både varmt och ombonat. En matta av ull är slitstark samtidigt som den är vacker och behaglig att gå på. Ull är ett naturfiber som framställs av pälsen från djur som behöver klippa till sig inför sommaren. Ullen spinns till garn eller tråd som sedan kan användas för att väva vackra mattor. Ullmattan har flera bra egenskaper, den är smutsavvisande då ullen är naturligt fet vilket gör att smuts och vätska lägger sig ovanpå. För enklare renhållning rekommenderas dammsugning. Skulle olyckan vara framme kan man använda en ljummen fuktad handduk, torrschampo eller fackmannamässig tvätt.

Det miljövänliga alternativet

Ull är en naturlig och mycket effektiv - får är mycket bekväma och lyckliga djur. Dess isolerande egenskaper märks när ullmattan läggs på plats. På vintern strålar värmen inomhus naturligt genom golvet och ut i det kallare krypgrunden eller betongplattan under. Ullmattor isolerar golvet effektivt vilket minskar värmeförlusterna och uppvärmningskostnaderna, vilket även gör rummen bekvämare på vintern. Ull absorberar också naturligt vattenånga från luften, vilket bidrar till att minska hög luftfuktighet inomhus som ofta uppstår under sommarmånaderna.

En annan bra sidoeffekt: ullens unika fuktabsorberande egenskaper hämmar statisk elektricitet, vilket minskar de irriterande statiska stötarna som är vanliga i kallt och torrt väder. Den är både biologiskt nedbrytbar och återvinningsbar.

Ull har även en naturlig spänst som gör den följsam, vilket är förklaringen till varför det inte blir några märken efter möbler i mattan.

Mattan med färgbevarande egenskaper

Ull är ett naturligt material som behåller sin ursprungliga färg efter år av slitage och rengöring. Ullfiberns proteinbaserade kemiska uppbyggnad tar lätt upp färgämnen och låser in dessa, vilket ger en överlägsen intensitet och färgbeständighet. Denna egenskap gör att ullmattor kan fås i ett brett utbud av färger och mönster, vilket möjliggör subtila variationer i nyanser för att uppnå en hög nivå av estetiskt tilltal.

Ska jag välja en stor eller en liten ullmatta?

Idag är det vanligt att inreda med neutrala färger och ljusa färger. Man väljer ofta mattor efter rummets stil och färgskala. På senare tid har mattan fått en mer central roll inom inredningsdesign. Välja en ullmatta i en accentfärg eller ett vågat mönster och låt ullmattan stå i centrum. Vågade mattor av naturligt material kan lyfta hela rummet samtidigt som det ger en personlig och ombonad känsla i hemmet. Vi har allt från små mattor i olika färger, mönster till stora ullmattor i härliga neutrala färger. Vi har garanterat en ullmatta som passar i just ditt hem.

Vanliga frågor om Handvävda ullmattor

Hur gör man rent en ullmatta?

Det finns några olika sätt att rengöra en ullmatta, men ett av de bästa och mest effektiva sätten är att använda en lösning av vinäger och vatten. För att göra denna lösning blandar du helt enkelt 1/3 kopp vinäger med 2/3 kopp vatten. Använd sedan en mjuk trasa eller borste och applicera lösningen på det fläckiga området på mattan och skrubba lätt. När du har skrubbat området ska du bara torka det med en ren handduk. Upprepa denna process vid behov tills fläcken är borta.

Kan man ha ullmatta i köket?

Ull är ett utmärkt material för mattor eftersom det är naturligt och lätt att rengöra. Vilket innebär att ullmattor passar utmärkt även i köket. Det är också ett bra material då det kan hjälpa till att hålla varmt på vintern.

Hur tar man hand om en ullmatta?

Följande är några tips för att ta hand om en ullmatta:

Damma regelbundet: Använd en mjuk borste eller en dammsugare med ett munstycke utan borste för att ta bort smuts och damm från mattan.

Torka av vid behov: Om mattan blir blöt eller fuktig, torka av den med en mjuk trasa eller en svamp. Var noga med att inte gnugga för hårt eller låta vattnet tränga in i ullen.

Rota inte om mattan: Rör inte om på mattan så ofta, det kan göra att den förlorar sin form och kan skada fibrerna.

Var försiktig med värme: Ullmattor klarar inte av att utsättas för höga temperaturer, så undvik att placera dem nära element eller andra värmekällor.

Professionell rengöring: Om mattan är mycket smutsig eller har fläckar, rekommenderas det att ta den till en professionell mattrensare för att få den rengjord på ett skonsamt sätt.

Förvara den på ett torrt och svalt ställe när den inte används för att förhindra mögel eller skador från fukt.

Genom att följa dessa tips kan du hålla din ullmatta i bra skick och få njuta av den under många år.

Är ullmatta bra?

Ullmattor är både snygga och funktionella. De är lättskötta och tål slitage, vilket gör dem till ett utmärkt val för högtrafikerade områden som vardagsrum och sovrum. Ullmattor finns i olika stilar och färger och passar perfekt till många olika inredningsstilar.

Vad är en handvävd ullmatta?

En handvävd ullmatta är en matta som tillverkas för hand genom att väva ulltrådar på en vävstol. Denna traditionella metod skapar en tät och hållbar matta med unika mönster och texturer. Handvävda ullmattor är kända för sin höga kvalitet och naturliga skönhet.

Vilka fördelar har handvävda ullmattor?

Handvävda ullmattor har flera fördelar, inklusive deras hållbarhet, naturliga fläckresistens och komfort. Ull är ett naturligt fiber som är mjukt under fötterna och har god isoleringsförmåga. Dessutom är ullmattor eldfasta och motståndskraftiga mot smuts och slitage, vilket gör dem idealiska för många olika rum i hemmet.

Är handvävda ullmattor hållbara?

Ja, handvävda ullmattor är mycket hållbara. Ullfibrer är starka och elastiska, vilket gör att de kan återhämta sig från tryck och slitage. Med rätt skötsel kan en handvävd ullmatta hålla i många år och till och med bli en värdefull familjeklenod.

Hur tillverkas handvävda ullmattor?

Handvävda ullmattor tillverkas genom att ulltrådar vävs samman på en vävstol. Processen innebär att vävaren trär varptrådar (långa, vertikala trådar) och inslagstrådar (horisontella trådar) samman för att skapa en tät och stabil väv. Detta hantverk kräver skicklighet och precision, och resultatet är en matta med unika mönster och hög kvalitet.

Är handvävda ullmattor allergivänliga?

Ja, handvävda ullmattor kan vara allergivänliga. Ull är ett naturligt material som inte främjar tillväxten av dammkvalster och är resistent mot mögel och bakterier. Dessutom avger ullmattor inte flyktiga organiska föreningar (VOC), vilket gör dem till ett bra val för dem med allergier eller känslighet för kemikalier.

Kan handvävda ullmattor användas i högtrafikerade områden?

Ja, handvävda ullmattor är lämpliga för högtrafikerade områden tack vare deras hållbarhet och motståndskraft mot slitage. Ullens naturliga elasticitet gör att mattan kan återhämta sig från tryck och hålla sig snygg även i områden med mycket fottrafik. Regelbunden rengöring och skötsel bidrar till att förlänga mattans livslängd.

Vilka mönster och färger finns för handvävda ullmattor?

Handvävda ullmattor finns i en mängd olika mönster och färger, från traditionella och orientaliska motiv till moderna och abstrakta designer. Färgpaletten kan sträcka sig från neutrala toner som beige och grått till livfulla färger som rött och blått. Mångfalden i design gör det enkelt att hitta en matta som passar din inredning.

Hur påverkar en handvävd ullmatta inredningen i ett rum?

En handvävd ullmatta kan lyfta inredningen i ett rum genom att tillföra färg, textur och en känsla av värme. Dess naturliga skönhet och mjukhet under fötterna skapar en inbjudande atmosfär. Dessutom kan en handvävd ullmatta fungera som en central punkt i rummet och knyta samman olika inredningselement.

Är handvävda ullmattor dyra?

Handvävda ullmattor kan vara dyrare än maskintillverkade mattor på grund av den tid och skicklighet som krävs för att tillverka dem. Priserna varierar beroende på storlek, mönster och kvalitet. Trots den högre initiala kostnaden är de ofta en god investering tack vare deras hållbarhet och långvariga skönhet.

Det har släppt en tråd/trådar från min ullmatta, vad gör jag?

Det är helt normalt att trådar lossnar från ullmattor. I de flesta fallen går det bra att klippa bort dem eller fästa tillbaka dem med tråd/textillim.

Ullmattor är extra känsliga för robotdammsugare, djur och stolar/möbler som dras på mattorna. Trådar kan även lossna av sig själv och vara lösa redan när man får mattan, på samma sätt som en tråd kan vara lös på ett klädesplagg. Detta ses som normalt och innebär inte att det är fel på mattan.