Visar 1–32 av 726 resultat

Pris

Färg

Material

Storlek

Prisvärda och moderna mattor av hög kvalitet

En modern, maskinvävd matta är ett mycket kostnadseffektivt alternativ. Men låt inte det låga priset lura dig! Våra moderna, maskinvävda mattor når upp till riktigt hög kvalitet, och kan med rätt omsorg hålla under väldigt många år. Här på Mattadirekt.se hittar du ett stort utbud av moderna mattor för hemmets alla rum. Utforska vårt stora urval och välj bland allt från enfärgade mattmodeller i dova färgnyanser, till flerfärgade mattor med abstrakta mönster eller trendiga motiv.

-55%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-55%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-67%
REA
Rek.pris: 729 kr Ditt pris: 269 kr
-55%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-60%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-62%
REA
Rek.pris: 249 kr Ditt pris: 129 kr
-73%
REA
Rek.pris: 549 kr Ditt pris: 199 kr
-75%
REA
Rek.pris: 549 kr Ditt pris: 199 kr
-66%
REA
Rek.pris: 785 kr Ditt pris: 269 kr
-66%
REA
Rek.pris: 785 kr Ditt pris: 269 kr
-54%
REA
Rek.pris: 289 kr Ditt pris: 159 kr
-62%
REA
Rek.pris: 309 kr Ditt pris: 129 kr
-62%
REA
Rek.pris: 249 kr Ditt pris: 129 kr
-77%
REA
Rek.pris: 639 kr Ditt pris: 199 kr
-62%
REA
Rek.pris: 309 kr Ditt pris: 129 kr
-73%
REA
Rek.pris: 549 kr Ditt pris: 199 kr
-62%
REA
Rek.pris: 249 kr Ditt pris: 129 kr
-38%
REA
Slut i lager
Rek.pris: 659 kr Ditt pris: 495 kr
-61%
REA
Rek.pris: 639 kr Ditt pris: 249 kr
-56%
REA
Rek.pris: 299 kr Ditt pris: 179 kr
-46%
REA
Rek.pris: 695 kr Ditt pris: 449 kr
-56%
REA
Rek.pris: 299 kr Ditt pris: 179 kr
-52%
REA
Rek.pris: 775 kr Ditt pris: 499 kr
-68%
REA
Rek.pris: 995 kr Ditt pris: 349 kr
-62%
REA
Rek.pris: 309 kr Ditt pris: 129 kr
-46%
REA
Rek.pris: 299 kr Ditt pris: 209 kr
-67%
REA
Rek.pris: 729 kr Ditt pris: 269 kr
-56%
REA
Rek.pris: 799 kr Ditt pris: 349 kr
-72%
REA
Rek.pris: 649 kr Ditt pris: 199 kr
-34%
REA
Rek.pris: 729 kr Ditt pris: 495 kr
-54%
REA
Rek.pris: 569 kr Ditt pris: 299 kr
-38%
REA
Rek.pris: 659 kr Ditt pris: 495 kr

Fräscha upp hemmet med en modern matta i rätt storlek och form

Letar du efter en matta som kan binda samman soffgruppen i vardagsrummet? Eller kanske en matta till sovrummet, hallen, matsalen eller badrummet? Våra moderna mattor erbjuds i alla tänkbara storlekar och former, så att du garanterat kan hitta en modell som passar dina inredningsplaner. En rektangelformad och riktigt stor matta i modern design passar till exempel perfekt för soffgruppen eller det större sovrummet. Mindre mattor i kvadratisk form kan i sin tur placeras i ett kompakt kök för att ge matplatsen en ombonad look, och samtidigt minska eventuellt buller tack vare mattans ljudisolerande egenskaper. I badrummet och hallen är det i sin tur populärt med runda mattor – att placera ut cirkelformade mattor på öppna, tomma golv som annars hade stått kala ger hemmet en varmare och mer hemtrevlig känsla.

Enfärgade mattor i olika färgnyanser

Moderna mattor är ett brett begrepp, och syftar på både stilrena och mer iögonfallande mattmodeller. Våra stilrena mattor kan tack vare dess neutrala design enkelt matchas med både trendinspirerad inredning och andra inredningsstilar – exempelvis industriell, lantlig, bohemisk eller skandinavisk. Välj bland enfärgade mattor i färger som grått, vitt, beige, svart och brunt. Mattor i dova färgnyanser som dessa kan användas för att komplettera annan inredning i liknande kulörer.

Flerfärgade mattor med mönster eller motiv

Varför inte låta mattan fungera som en kontrasterande detalj till övrig inredning? I så fall erbjuder vi enfärgade mattor i mer utstickande färgnyanser som rött, blått eller grönt. Om du söker en ännu mer iögonfallande matta kan du i sin tur välja bland flerfärgade varianter med unika mönster. Vad sägs om en vit- och svartfärgad matta vars design är inspirerad av marmor? Eller kanske en grå och beige matta med spännande mönster och flätade tofsar? Du finner även färgglada mattor med medaljong- eller mandalamönster, naturinspirerade motiv och mycket mer. En del av mattorna har varierande lugghöjd som skapar ett spännande mönster i själva strukturen, medan andra är helt flatvävda.

Köp en tålig och hållbar matta i modern design

Våra maskinvävda mattor är oftast tillverkade av syntetiska material, vilket gör dem oerhört prisvärda. Syntetiska material som till exempel polyester, polypropen och polyester är dessutom väldigt slittåliga, och kan hålla i många år så länge du ger dem rätt typ av underhåll. Se till att dammsuga din matta minst en gång i veckan för att undvika ansamlingar av damm, och vädra den gärna utomhus minst en gång om året. Om det skulle uppstå smutsfläckar kan många syntetmattor dessutom rengöras direkt med lite vatten och diskmedel. Det är dock viktigt att veta att alla syntetmaterial inte tål väta, så se till att läsa rengöringsinstruktionerna noga.

Vanliga frågor om Moderna maskinvävda

Vad är en maskinvävd matta?

En maskinvävd matta är en matta som tillverkas med hjälp av vävstolar som drivs av maskiner, vilket möjliggör snabb och effektiv produktion. Dessa mattor kan produceras i stora volymer och finns i en mängd olika mönster och färger. Maskinvävda mattor är kända för sin jämna kvalitet och prisvärdhet.

Vilka fördelar har maskinvävda mattor?

Maskinvävda mattor har flera fördelar, inklusive deras prisvärdhet, jämna kvalitet och stora utbud av mönster och färger. De är också slitstarka och lättskötta, vilket gör dem till ett populärt val för många hushåll och kommersiella miljöer. Deras snabbare produktionsmetod gör dem ofta mer tillgängliga än handgjorda mattor.

Hur tillverkas maskinvävda mattor?

Maskinvävda mattor tillverkas på vävstolar som drivs av maskiner. Garnet matas in i vävstolen, där det vävs till en matta med en kombination av varptrådar och inslagstrådar. Denna process är snabbare och mer kostnadseffektiv än handvävning och resulterar i en matta med enhetlig kvalitet och täta, precisa mönster.

Är maskinvävda mattor hållbara?

Ja, maskinvävda mattor är generellt hållbara och kan tåla mycket slitage. Deras hållbarhet beror på materialen som används och kvaliteten på vävprocessen. Syntetiska material som polypropen och nylon är särskilt motståndskraftiga mot fläckar och slitage, vilket gör dem lämpliga för områden med mycket trafik.

Vilka material används i maskinvävda mattor?

Maskinvävda mattor tillverkas ofta av syntetiska fibrer som polypropen, nylon och polyester, men de kan också göras av naturfibrer som ull och bomull. Syntetiska material är populära på grund av deras hållbarhet, fläckresistens och prisvärdhet, medan naturfibrer erbjuder en mer lyxig känsla och utseende.

Hur sköter jag en maskinvävd matta?

Följ alltid tillverkarens skötselråd för bästa resultat. Professionell rengöring rekommenderas en gång om året för att bevara mattans kvalitet.

Hur skiljer sig maskinvävda mattor från handvävda mattor?

Maskinvävda mattor skiljer sig från handvävda mattor genom deras tillverkningsprocess. Maskinvävda mattor produceras snabbt och kostnadseffektivt med maskiner, vilket resulterar i enhetliga och precist mönstrade mattor. Handvävda mattor är mer arbetsintensiva att tillverka, vilket gör dem ofta dyrare och mer unika i sitt utseende.

Kan maskinvävda mattor användas i högtrafikerade områden?

Ja, maskinvävda mattor är idealiska för högtrafikerade områden på grund av deras hållbarhet och motståndskraft mot slitage. Syntetiska material som polypropen och nylon är särskilt bra val för dessa områden eftersom de är tåliga och lätta att rengöra.

Vilka mönster och färger finns för maskinvävda mattor?

Maskinvävda mattor finns i en enorm mängd olika mönster och färger, från traditionella och orientaliska motiv till moderna och abstrakta designer. Den maskinella vävprocessen möjliggör precis och detaljrik design, vilket ger ett brett utbud av estetiska val för konsumenterna.

Är maskinvävda mattor dyra?

Maskinvävda mattor är generellt mer prisvärda än handvävda mattor på grund av den snabbare och mer kostnadseffektiva tillverkningsprocessen. Priserna varierar beroende på material, storlek och design, men de erbjuder ofta ett bra värde för pengarna tack vare deras hållbarhet och estetiska mångfald.