Endast ett sökresultat

Pris

Färg

Matta för trappsteg

Börjar din trappa bli lite sliten? Vill du piffa upp den, samtidigt som du gör den skönare att gå i och minskar risken för att någon halkar och slår sig? Då är en matta för trappsteg ett bra alternativ. Du får på ett kick en både helt ny stil på trappan och en ökad säkerhet, vilket kan kännas tryggt i synnerhet om du har mindre barn som ska kunna gå upp och ner för trappan själva. Trappstegsmattor kan du enkelt sätta fast själv och på så sätt snabbt liva upp trappan hemma utan att behöva lägga ner så mycket arbete.

-40%
REA
Slut i lager
Det ursprungliga priset var: Rek.pris: 1,995 kr.Det nuvarande priset är: Ditt pris: 1,195 kr.

Matta på trappsteg

Att ha matta på trappstegen gör att du inte behöver oroa dig för att halka och tappa fotfästet när du går upp eller ner för trappan. Du kan dessutom känna dig trygg med att låta barnen gå själva i trappan när de blivit tillräckligt stora, då mattorna på trappstegen ger ett bra grepp för foten. Tillsammans med en stadig ledstång gör mattor i trappan att säkerheten höjs rejält. Du får dessutom en trappa som är skyddad mot slitage och repor, vilket är bra om du exempelvis har en trappa som är målad och som annars riskerar flagnande färg och ständiga ommålningar. Du får också en skönare trappa att gå i, då mattan gör att underlaget blir mjukare och trevligare. Mattorna har både en stötdämpande och ljuddämpande effekt, så att du slipper otrevliga ljud som knarr och knak när trappan används.

Toppa trappstegen vid entrén med en snygg matta

Om du har en trappa i entrén som du vill skydda från slitage och skador, så är trappstegsmattor en bra investering. Om det är en trappa som används med skor på blir mattan ytterligare ett skydd mot repor från till exempel grus och sand på skosulorna. För dig som har en vacker, målad trappa så är trappstegsmattor bra att använda, då du håller färgen snygg längre och undviker halkrisken som målarfärg på trappsteg ibland kan innebära. Du gör inte bara din trappa mer funktionell, utan den blir dessutom snyggare och ger ett mer städat intryck. Matcha gärna trappstegsmattan med hallmattan i din entré för ett enhetligt och välkomnande första intryck.

Mattor på trappstegen är enkla att sätta fast själv, men det är viktigt att du är noggrann för att mattorna ska fästa ordentligt och sitta bra och säkert. Börja med att göra rent trappsteget ordentligt och se till så att det är helt torrt innan du fortsätter. Har du flagnad färg eller lim från tidigare mattor så bör du skrapa bort detta. Ta därefter bort pappret som skyddar klisterremsan på mattans baksida och placera mattan centrerat på trappsteget. Var lite extra försiktig när mattorna är nylimmade och ge dem tid att fästa ordentligt.

Trappstegsmattor online

Trappstegsmattor är perfekta för att piffa till din trappa utan att behöva måla om den när färgen blivit sliten och du inte vill måla om eller lägga heltäckningsmatta på hela trappsteget. Hos Mattadirekt.se hittar du praktiska och snygga mattor för trappan i olika nyanser för att du ska kunna hitta en trappstegsmatta som passar i just ditt hem. Mattorna är av hög kvalitet och sitter stadigt i din trappa efter att de limmats fast, vilket gör att du kan känna dig trygg med en snygg matta som håller länge. Om du behöver göra rent mattorna, så kan du använda dig av ljummet vatten och eventuellt ett milt rengöringsmedel. Hos Mattadirekt.se hittar du mattor för hela hemmet i en mängd olika stilar och storlekar som passar i alla inredningsstilar. Oavsett vad du letar efter så hittar du din nya matta här hos oss, alltid med fri frakt och fri retur. Köp din nya matta hos oss!

Vanliga frågor om Trappstegsmatta

Vilken matta i trappan?

En trappmatta är en specialdesignad matta som passar perfekt på trappsteg. De är utformade för att vara halksäkra och ger extra grepp på trapporna, vilket minskar risken för att halka och falla.