Köpvillkor

 

Allmänna Villkor

Du måste vara minst 18 år för att beställa från oss. Om du är under 18 år krävs din målsmans tillstånd innan du beställer.

Mattadirekt.se levererar enbart inom Sverige.

 

Priser

I alla priser ingår svensk moms med 25%. Rekommenderade priser är svensk standard för de varor som finns på den svenska marknaden.

 

Lägsta pris garanti

Hos oss behöver du aldrig betala mer än nödvändigt! Med vår lägsta pris garanti kan du alltid handla till marknadens bästa priser. Hittar du din vara billigare på en annan svensk internet handel återbetalar vi mellanskillnaden.

Prisgarantin gäller alla svenska internetbaserade. Internettbutiken ska ha svenskt organisationsnummer och svensk adress. Varan ska finnas på lager och därmed vara beställningsbar. Prisgarantin gäller konkurrentens ordinariepris och upp till 14 dagar efter köpet.

Har du hittat din vara billigare i en annan butik på nätet? Maila info@mattadirekt.se och länka till den aktuella butiken så återbetalar vi mellanskillnaden.

Om du gör din beställning som vanligt på hemsidan och sedan mailar oss direkt (senast 14 dagar efter köp) så korrigerar vi summan manuellt i efterhand.

 

Betalsätt

Genom Klarna Checkout erbjuder vi fakturabetalning, kontobetalning, kortbetalning och direktbetalning. För Klarnas fullständiga villkor klickar du här.

 

Frakt

Leveranstid

Beställning som inkommit före 14:00 skickas vanligtvis samma dag. Leveranstiden är därefter 2-6 arbetsdagar. Vi kan tyvärr inte påverka eventuella förseningar hos fraktbolaget, men du har alltid rätt att häva ditt köp kostnadsfritt om vi inte har levererat din beställning inom 6 arbetsdagar. Vi är alltid hjälpsamma & tillgängliga för rådgivning och hjälp.

 

Ångerrätt
(ALLTID FRI FRAKT & RETUR)

365 dagars öppet köp vid obrutet emballage
14 dagars öppet köp vid brutet emballage.

Kontakta alltid kundtjänst på retur@mattadirekt.se eller info@mattadirekt.se innan du skickar tillbaka en vara, oavsett anledning. Detta för att få hjälp med att returnera din produkt. Vi har alltid gratis retur vid köp hos oss. Man har alltid valet att få sin retur på det vis som vi har skickat ut mattan på.
(Utifall man har köpt hemleverans vid utskick av ombudspaket som kommer med Bring så får man retursedel där paketet skall returneras från ett ombud och INTE som upphämtning hemifrån)

Du har enligt distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerfristen börjar gälla den dag du tagit emot din beställning eller väsentlig del av denna. 

Ångerrätten gäller endast om varan är i väsentligt oförändrat skick & skickas tillbaka i samma emballage som man mottagit mattan i utöver de punkter som nämns nedan.

Produkter i försämrat skick

Om produkten har använts mer än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktioner förbehåller Vi oss rätten att göra ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen som uppstått i samband med hanteringen. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Produkten behöver alltså returneras i samma skick som den mottogs. Om produkten inte kan returneras i ett oförändrat skick behöver du omgående kontakta Kundservice som bedömer om en retur kan göras.

Retursedel nyttjad efter ångerrätten

Om du returnerar din beställning efter att 14 dagar har passerat tillkommer en debitering om 300 SEK samt att varan skickas tillbaka på din bekostnad.

Detta innebär följande:
DHL/BRING ombud: Returen ska vara inlämnad på ett ombud inom 14 dagar efter att du mottagit din beställning.
DSV hemleverans: Upphämtningen ska ske inom 14 dagar efter att du mottagit din beställning.

Mattadirekt.se tar inte ansvar för returer där produkter är skickade med annat fraktbolag eller på annat vis inte följer våra villkor för retur.

 

Ej uthämtade paket

I samband med ej uthämtade paket uppstår en rad kostnader såsom plock-och-pack kostnaden, returfrakt, expeditionsavgift, etc. Därför tar vi ut en avgift om 300 SEK (inklusive moms) om ett paket ej hämtas ut, som ska täcka en del av dessa kostnader.

Paket som ska hämtas hos postombud ligger kvar hos postombudet i 7 dagar innan den returneras till oss. Därför är det viktigt att om du ångrar ett köp hämtar ut paketet och därefter returnerar till oss som beskrivs under “Ångerrätt”.

 

Adressändring/fel adress

Behöver du ändra din adress och sändningen redan har skickats tar vi ut en avgift om 400 SEK (inklusive moms). Detta för att täcka en del av den kostnad som speditören debiterar för en adressändring.
Vi tar självklart inte ut någon avgift om sändningen ännu inte har skickats.

Önskar du att ändra din adress vänligen ring till oss på 036 12 28 00 för att åtgärda detta så snabbt som möjligt. Du kan även maila oss (info@mattadirekt.se) men för att undvika att bli debiterad rekommenderar vi att ringa istället.

 

Reklamation

Kontakta alltid kundtjänst info@mattadirekt.se innan du skickar tillbaka en vara, oavsett anledning.

Är din vara skadad eller felaktigt ska varan reklameras inom skälig tid (högst tre år enligt konsumentköplagen.). Reklamationen ska göras på baksidan av följesedeln. Beskriv felet noggrant och ange om du vill ha ny vara eller pengarna tillbaka.

Man skall som kund inspektera sina leveranser för att identifiera att emballaget är helt. Skulle emballaget mot all förmodan inte vara helt och ser skadad ut så skall du som kund vägra leveransen och rapportera det som leveransskada till respektive leveransbolag samt oss via mail till info@mattadirekt.se.

Beroende på typ av reklamation kan kunden komma att få lägga ut för returfrakten. Vid godkänd reklamation ersätts kunden alltid för eventuella kostnader (returfrakt).

 

Återbetalning

Hävs ett köp på riktiga grunder, vid till exempel utnyttjande av ångerrätten, reklamation eller godkänd retur återbetalar vi alltid konsumenten inom 30 dagar.

 

Sekretess och personuppgiftslagen

När du registrerar dig som medlem eller gör ett köp godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje part.

Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att begära ut den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort.

 

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

 

Fel/Slutförsäljning/Prisändringar

Vi reserverar oss för skrivfel, slutförsäljning och prisförändringar beroende på ändrad moms.