Visar alla 9 resultat

Pris

Färg

Material

Storlek

Handknutna mattor med snygg finish

Handknutna mattor är en tidlös inredningsdetalj som ger ditt hem en personlig touch. Våra handknutna mattor är tillverkade av högsta kvalitet och har en unik design som kan matchas med många olika inredningsstilar. Varje matta är skapad med omsorg och precision av skickliga hantverkare och har sin alldeles egna finish. Här finns mattor i olika färger och mönster – helt enkelt en matta för varje stil och smak. Investera i en handknuten matta från Mattadirekt.se och få en stilfull matta som kommer att hålla under en lång tid framöver.

-52%
REA
Rek.pris: 2,925 kr Ditt pris: 1,449 kr
-52%
REA
Rek.pris: 2,925 kr Ditt pris: 1,449 kr
-52%
REA
Rek.pris: 2,925 kr Ditt pris: 1,449 kr
-52%
REA
Rek.pris: 2,925 kr Ditt pris: 1,449 kr
-37%
KAMPANJ
Rek.pris: 1,749 kr Ditt pris: 1,099 kr
-52%
REA
Rek.pris: 2,925 kr Ditt pris: 1,449 kr
-34%
Slut i lager
Rek.pris: 4,495 kr Ditt pris: 2,950 kr
-34%
Rek.pris: 4,495 kr Ditt pris: 2,950 kr
-34%
Rek.pris: 4,495 kr Ditt pris: 2,950 kr

Unika och hållbara mattor

En handknuten matta tillverkas av trådar av garn som knyts upp för hand på en vävstol. Genom att knyta trådarna på olika sätt använder hantverkare tekniker för att skapa mönster och färger på mattan. Eftersom varje matta är handgjord är också varje matta unik – ingen matta är därför den andra lik. Handknutna mattor är kända för sin hållbarhet och kvalitet, och är en värdefull investering som kan hålla i generationer om de vårdas väl. De är också en populär inredningsdetalj som kan ge ett rum en varm och personlig touch.

Handknutna mattor till alla rum

En handknuten matta är en fin inredningsdetalj som ger vilket rum som helst en personlig känsla. En matta kan till exempel användas för att binda ihop möbler och inredning i ett rum. I ett vardagsrum eller ett kök kan mattan placeras under en soffgrupp eller under en matgrupp. Mattan bör vara tillräckligt stor för att rymma möblerna. Så slipper man att stolen fastnar i mattkanten när den dras ut. Tänk alltså på proportionerna och välj en matta som passar till rummets storlek och inredning. Handknutna ullmattor är även ett bra alternativ till vardagsrummet eller köket. De är slitstarka, hållbara och enkla att hålla rena. En handknuten matta kan du också placera i sovrummet. Självklart kan du också placera en handvävd matta i en hall eller i ett arbetsrum.

Mattor i olika färger

När du ska välja en matta är det viktigt att fundera över hur mattan kommer att passa in med rummets inredning och övriga färger. Ett bra knep är att tänka på kontraster. Om du har ett rum som går i en lugn och neutral färgpalett kan en matta i en stark färg blir en snygg och intressant kontrast. Om rummet redan har mycket färg och mönster kan en matta i neutral färg balansera inredningen och skapa en fin helhet. Tänk också på att ljus från lampor och stora fönster kan påverka hur färgerna uppfattas. När du beställer en matta från Mattadirekt.se får du alltid 14 dagars öppet köp. Det innebär att du har tid att rulla ut och prova mattan i rummet i lugn och ro.

Köp en handvävd matta på Mattadirekt.se

En handknuten matta är en bra investering. Den kommer att förgylla ditt hem och ge rummet en varm och härlig känsla. Med sin unika kvalitet och hållbarhet kommer den att hålla länge och pryda sin plats. Utforska mattornas olika stilar och färger och hitta en matta som passar perfekt hemma hos dig tillsammans med din personliga smak och inredningsstil.

Vanliga frågor om Handknutna mattor

Hur tvättar man handknutna mattor?

Att tvätta en unik och investeringsvärd handknuten matta av hög kvalitet kan kräva en professionell mattrengöringstjänst för att undvika skador.

Det kan vara möjligt att ta bort enklare mindre fläckar men det är inget vi rekommenderar.

För att rengöra mattan själv kan du använda en mild tvål och varmt vatten. Gnugga inte in smutsen utan för trasan varsamt i en cirkel runt fläcken, mot mitten. Skölj noga med rent vatten och torka på en plan yta i skuggan.

Hur vet man att en matta är handknuten?

För att avgöra om en matta är handknuten, titta på baksidan. Handknutna mattor har vanligtvis en ojämn knutstruktur och individuella knutar kan urskiljas. Fransarna integreras direkt i mattans väv, vilket skiljer dem från maskintillverkade mattor där fransarna ofta är påsydda.

Vad kostar en handknuten matta?

Priset på handknutna mattor varierar stort, från några hundra kronor till flera tusen, beroende på faktorer som storlek, material, ursprung, och designens komplexitet.

Hur lång tid tar det att knyta en matta?

Tiden det tar att knyta en handknuten matta varierar beroende på dess storlek och knuttätheten, men det kan ta allt från några månader till över ett år för en hantverkare att slutföra en matta.

Hur skiljer sig handknutna mattor från maskintillverkade mattor när det gäller kvalitet och hållbarhet?

Handknutna mattor är ofta av högre kvalitet och hållbarhet än maskintillverkade, tack vare deras hantverksmässiga tillverkning och användning av högkvalitativa material. De tenderar att vara mer unika, har längre livslängd och bättre åldrandeegenskaper.