Visar alla 1 resultat

Pris

Färg

Material

Storlek

Sisalmattor

När du letar efter en riktigt slitstark och snygg matta är sisalmattor något att spana in! Sisalmattor är tillverkade av tåliga naturfiber, och därför lämpar sig en matta i sisal på hemmets mest välanvända golv, som till exempel i hallen eller köket. Sisalmattor finns både i naturliga nyanser som ger hemmet en härlig, jordnära känsla och i ett flertal kulörer som passar i de flesta inredningsstilar. En svart sisalmatta passar till exempel extra bra att torka av fötterna på i entrén, eftersom sisal går snabbt och lätt att dammsuga av så att du slipper grus i resten av rummet.

-45%
REA
Slut i lager
Rek.pris: 1,549 kr Ditt pris: 849 kr

Sisal passar perfekt som dörrmatta

Sisal är tillverkat av fibrer från sisalagaven, vilket är en växt som växer vilt i Mexiko. Odlingar av sisal finns också på flera andra platser i världen. Fibrerna från sisalagaven användes redan av aztekerna och Maya-folket för flera tusen år sedan för att tillverka slitstarka rep och tyger, och dess popularitet lever vidare än idag. Fibrernas naturliga nyans är gulbrun, men idag finns även sisal i en mängd andra färger. Sisal är ett utmärkt material för just mattor, eftersom fibrerna är slitstarka och tål att nötas på av både skor, fötter och tassar utan att gå sönder. Sisal passar därför extra bra att använda i mattor som används mycket, till exempel i hallen, groventrén eller varför inte på balkongen? Genom att torka av skorna på en sisalmatta kan du slippa sand och grus i resten av hallen och kan snabbt och enkelt städa mattan, då gruset inte letar sig in mattans lugg. Och vill du inte dammsuga är sisalmattan enkel att rysta av utomhus för att bli kvitt sand, damm och grus.

Välj en sisalmatta i den färg som passar dig

Eftersom sisal är ett så slitstarkt material, som dessutom är lätt att hålla rent, så passar sisalmattor alltså bra som entrémattor, men även som matta under exempelvis matbordet eller soffbordet. Sisal absorberar nämligen inte vätska som andra textilfibrer, vilket gör att du enkelt kan torka upp spill på mattan om olyckan är framme. Sisal ger också rummet det där härligt naturliga känslan som bara naturmaterial kan skapa. Välj en sisalmatta i naturlig nyans eller i en snygg färg för att matcha din övriga inredning. Hos oss hittar du sisalmattor i snygga kulörer som till exempel turkos, orange och brunt. En sisalmatta med en bandkant i textil ger en snygg och sober stil till de flesta matsalar, kök, hallar och vardagsrum. En sisalmatta passar förstås precis lika bra som lekmatta i barnrummet eller som matta i sovrummet. Om du har en balkong eller en uteplats, så kan en sisalmatta passa bra även där om du letar efter en hållbar matta att placera under utemöblerna.

Välkommen att köpa sisal hos oss

Sisal är ett väldigt populärt material när det kommer till mattor, och det är lätt att förstå varför. Sisal är både vackert och hållbart och finns dessutom i en mängd olika nyanser och stilar. På Mattadirekt.se hittar du sisalmattor i flera olika trevliga nyanser som passar i hemmets alla rum. Alla våra mattor är förstås av högsta kvalitet. Därför kan vi också ge dig upp till tio års garanti på de mattor du köper hos oss. När du köper din nya matta på Mattadirekt.se får du även fri frakt och fri retur och vid obruten förpackning får du till och med upp till ett års öppet köp. Allt för att du ska känna dig trygg med att ha gjort ett riktigt bra köp. Välkommen in och utforska vårt breda sortiment av mattor i alla tänkbara material och stilar. Här hittar du verkligen en matta för hemmets alla rum – från fluffiga sovrumsmattor och lyxiga vardagsrumsmattor till praktiska badrumsmattor och hallmattor och allt där emellan.

Vanliga frågor om Sisalmattor

Vilken färg på matta till grå soffa?

Till en grå soffa skulle vi rekommendera en sisalmatta i en varm färg som exempelvis en roströd eller en varm beige.

Detta skapar en fin kontrast samtidigt som det mjukar upp intrycket och ger en mysig känsla i rummet. Om du vill ha en mer naturlig känsla kan en sisalmatta i en ljusare nyans också vara ett bra alternativ

Vilken matta i källare?

En sisalmatta är ett utmärkt val för din källare av flera skäl. De är prisvärda, stilsäkra och moderna, och ger en varm och inbjudande atmosfär till rummet. Om du vill ha en tidslös, stilsäker och modern matta till din källare, så är en sisalmatta det perfekta valet för dig.