Visar alla 12 resultat

Pris

Färg

Material

Storlek

Stort utbud av fina julgransmattor

Det är lika mysigt varje år när det är dags att pynta julgranen. Det spelar ingen roll om du har en äkta eller konstgjord gran – alla granar är fina när de får lite julpynt och belysning i sig. Under julgranen lägger du en julgransmatta. Den skyddar dels golvet, men den blir också en fin detalj som matchar julgranen och alla andra juldekorationer i rummet. Här finns högkvalitativa julgransmattor i olika färger och material. Du beställer smidigt online med snabba leveranser, så snart kan du fira jul med en julig julgransmatta under granen.

-74%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 169 kr
-74%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 169 kr
-74%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 169 kr
-74%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 169 kr
-40%
REA
Rek.pris: 309 kr Ditt pris: 199 kr
-74%
REA
Rek.pris: 445 kr Ditt pris: 169 kr
-42%
REA
Rek.pris: 309 kr Ditt pris: 179 kr
-42%
REA
Rek.pris: 309 kr Ditt pris: 179 kr
-55%
REA
Slut i lager
Rek.pris: 175 kr Ditt pris: 79 kr
-65%
REA
Rek.pris: 849 kr Ditt pris: 299 kr
-40%
REA
Rek.pris: 309 kr Ditt pris: 199 kr
-40%
REA

Skyddande matta till julgran

Julgransmattan hjälper till att skapa en härlig julstämning, men den har också flera praktiska funktioner. En julgran ställer du i en julgransfot och har du otur kan foten skapa fula märken i golvet. Ställer du julgransfoten på en julgransmatta skyddar den golvet på ett mycket effektivt sätt. Har du en äkta gran måste den vattnas. Även här skyddar mattan golvet om det kommer lite vatten vid sidan av. Det spelar dock ingen roll hur mycket du vattnar granen, den kommer att börja barra i alla fall. När detta händer kan mattan hjälpa till att samla upp alla barr. Det kan spara dig många städtimmar. Se därför till att julgransmattan har en storlek som täcker julgransfoten och gärna lite till. Det kan vara skönt att ha lite marginaler runt kanterna.

Färger och mönster på julgransmattor

En traditionell julgransmatta är rund och har ett vackert julmotiv i rött, vitt och grönt runt kanterna. Det kan vara jultomtar, stjärnor eller grankvistar med små kottar. Mattan ger en klassisk känsla och passar utmärkt med julpynt som halmbockar, jultomtar och änglar. Idag finns julgransmattor i andra färger och mönster. Här kan du till exempel välja en vit, grå eller rosa matta. Det är ju så att julen traditionellt är röd och grön, men har du en annan favoritfärg så kan du så klart pynta med julgranspynt i just den färgen. Tänk dig till exempel en julgran med skimrande rosa julgranskulor och en rosa julgransmatta. Eller en grå matta under en gran med blåa och silvriga julgranskulor. Det finns inga regler! Du får pynta och dekorera precis som du vill. En fördel med att välja en julgransmatta som inte ser så julig ut är att du kan använda den resten av året som en vanlig matta. Våra julgransmattor i olika färger är tillverkade av polyester och har en mjuk och skön kvalitet. Du kan till exempel placera mattan i vardagsrummet som en fin detalj, i ett barnrum eller i sovrummet.

När börjar och slutar julen?

När får man egentligen bära in sin julgran, ställa den på julgransmattan och pynta grenarna med dekorationer och ljus? Gillar du traditioner skulle vi tror att du tar in julgranen och klär den en dag före julafton, alltså den 23:e december. Vissa familjer har som tradition att pynta granen lagom till lucia. Vill du njuta av granen hela december finns det inget som hindrar dig från att bära in granen redan i början av månaden. En del tar in den så tidigt som någon gång i slutet av november. När slutar julen då? Traditionellt tar julen slut den 13 januari, 20 dagar efter jul. Den dagen brukar vi kalla tjugondag Knut och firas gärna med en julgransplundring där man raskar ut julen. I många andra länder tar julen slut tidigare, nämligen på trettondagen. Idag väljer dock många att städa ut julen lagom till nyårsfirandet. Oavsett hur dina jultraditioner ser ut så har du möjlighet att hitta en snygg och kvalitativ julgransmatta som passar ditt hem hos oss på Mattadirekt.se!

Vanliga frågor om julgransmattor

Vad är en julgransmatta?

En julgransmatta är en dekorativ matta som placeras under julgranen för att fånga upp barr, vatten och dekorationer som kan falla ner. Den skyddar golvet och fungerar även som en estetisk bas för att lyfta fram julgranen och presenterna.

Vilka material är bäst för julgransmattor?

De bästa materialen för julgransmattor inkluderar filt, ull, bomull och syntetiska fibrer som polyester. Filt och ull är populära på grund av deras mjukhet och traditionella utseende, medan syntetiska fibrer är mer hållbara och lättare att rengöra.

Hur stor bör en julgransmatta vara?

Storleken på en julgransmatta bör vara tillräcklig för att täcka området under julgranen och lite till. En vanlig storlek är mellan 90 cm och 150 cm i diameter, beroende på storleken på julgranen. Det är bra att välja en matta som är något större än julgransbasen för att fånga upp fallande barr och dekorationer.

Hur rengör jag en julgransmatta?

För att rengöra en julgransmatta, börja med att skaka av eller dammsuga bort barr och smuts. För fläckar, använd en mild rengöringslösning och en mjuk trasa för att försiktigt rengöra området. Om mattan är gjord av syntetiska fibrer kan den ofta tvättas i maskin, men kontrollera alltid skötselråden först.

Kan jag använda en vanlig matta som julgransmatta?

Ja, du kan använda en vanlig matta som julgransmatta, men det är viktigt att välja en som är lätt att rengöra och tillräckligt stor för att täcka området under julgranen. En vanlig matta kanske inte har samma dekorativa utseende som en specifikt designad julgransmatta, men den kan fortfarande fungera bra.

Hur skyddar en julgransmatta golvet?

En julgransmatta skyddar golvet genom att fånga upp barr, vatten och dekorationer som kan falla från julgranen. Den fungerar som en barriär mellan granen och golvet, vilket hjälper till att förhindra repor, fläckar och andra skador.

Finns det julgransmattor med halkskydd?

Ja, det finns julgransmattor med halkskydd. Dessa mattor har en undersida som hjälper till att hålla mattan på plats och förhindra att den glider. Detta är särskilt användbart om du har ett glatt golv som trä eller kakel.

Kan julgransmattor tvättas i maskin?

Vissa julgransmattor kan tvättas i maskin, men det beror på materialet och tillverkarens rekommendationer. Kontrollera alltid skötselråden på mattans etikett innan du tvättar den i maskin. Om maskintvätt inte rekommenderas kan du rengöra mattan manuellt med en mild rengöringslösning.

Vilka mönster och färger finns för julgransmattor?

Julgransmattor finns i en mängd olika mönster och färger för att passa olika juldekorationer och stilar. Vanliga mönster inkluderar snöflingor, renar, julgranar och traditionella julmotiv. Färgerna varierar från klassiska julfärger som rött och grönt till neutrala toner som vitt och grått.

Är julgransmattor brandfarliga?

Julgransmattor tillverkade av naturliga material som ull och bomull är mindre benägna att vara brandfarliga jämfört med vissa syntetiska material. Det är viktigt att vara försiktig med ljus och andra värmekällor runt julgranen. Kontrollera alltid produktens specifikationer och säkerhetsanvisningar för att säkerställa att den är säker att använda.